M'BLEND

Wat begon met een nonchalant mailtje van zoon Stefan Goertz aan zijn vader Henk met daarin een link naar een nieuwbouwlocatie en de tekst “Is dit niet iets voor ons?”, heeft geresulteerd in een sfeervol en spiksplinternieuw restaurant genaamd M’BLEND in Maasbracht.

UITZICHT OP DE HAVEN

“Het was echt bedoeld als een soort grapje”, zegt Stefan over het bewuste mailtje aan zijn vader. Op dat moment werken vader, moeder en zoon in Thorn, waar zij vanaf 2009 eetcafé De Kuueninklikke Hoeskamer (later Allegro Thorn) runnen.

Uit nieuwsgierigheid regelen ze een bezichtiging van het pand aan de Havenstraat 19 in Maasbracht. De locatie met uitzicht op de haven, de grootste binnenhaven van Nederland, is prachtig. “Een toplocatie. Maar binnenin zat helemaal niets. Het was één grote klankkast van beton”, vertelt Stefan.

Tekst gaat verder onder de foto

Ondanks deze weerbarstige kennismaking blijven vader en zoon over het pand nadenken. “We besloten een bezoek te brengen aan de BBB Horecabeurs in Maastricht en daar kwamen we op de stand van Satelliet terecht. Van daaruit was het een kleine stap naar Inspirium. Op die plek heb je echt alles bij elkaar”, zegt Stefan. En hij vervolgt: “Het mooie van Inspirium vind ik dat iedereen zijn eigen specialiteit heeft en tegelijkertijd collega’s van elkaar zijn, ook al zijn het in feite allemaal aparte bedrijven. We konden onze verhalen en ideeën delen en raakten zo geïnspireerd dat we besloten het ook echt te gaan doen.”

GEDACHTE ACHTER M’BLEND

De naam M’BLEND verwijst in eerste instantie naar de mix tussen water (de haven) en land (het boerenachterland). Maar de naam verwijst ook naar het brede publiek dat ze graag in de zaak welkom heten. En tot slot verwijst de naam ook naar het samenkomen van het natuurlijke en het industriële en de mix op de menukaart, voor elk wat wils.

“Deze ideeën hebben we vervolgens besproken en na een eerste brainstormsessie resulteerde dat uiteindelijk in een tekening bestaande uit blauw-, bruin- en groentinten”, zegt Stefan. “Ook wilden we het interieur laten golven door tafels met verschillende hoogtes te gebruiken en in het motief van de vloer (geplaatst door Magenta Interior, red), is de plaats van de bar (ontworpen en gebouwd door Meuviro Interieurbouw, red) als een eiland.” Maar ook in de verdere aankleding is steeds de mengeling gezocht. Zo zijn in de zwarte industrieel ogende rekken aan het plafond de planten Hydrozorg terug te vinden en zorgt de verlichting van Utilicht voor de juiste warme sfeer.